Työttömien työttömyysturvan muutokset

työttömyys

Työttömyysturvaan on kaavailtu huomattavia muutoksia, mikä on aiheuttanut mediassa huimaa kohua. Muutos nimittäin velvoittaa, että henkilö joka nostaa työttömysturvaa, tulee hänen hakea 12 työpaikkaa kolmekuukauden aikana. Tämä on kohauttanut mediassa paljon ja pääsääntöisesti negatiivisella tavalla.

Työttömyysturva

Työttömyysturva korvaa työttömyyden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä, kun olet työtöntyönhakija. Työttömyysturvalla halutaan mahdollistaa taloudellinen mahdollisuus hakea työtä sekä parantaa edellytyksiä ja pääsyä takaisin työmarkkinoille. Työttömyysetuuksia ovat esimerkiksi: ansiopäiväraha, peruspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyysturvan enimmäiskesto on pääsääntöisesti 400 päivää. Jos kuitenkin olet työskennellyt alle kolmevuotta on enimmäiskesto 300 päivää. Mielestäni suomessa on kuitenkin todella hyvät edut ja mahdollisuudet päästä jaloilleen, kun niinkin ikävä asia kuin työttömyys perheen kohtaa. Toki valtionkin täytyy joitakin rajoja asettaa, että kohtelu olisi tasapuolista. Eihän sekään olisi reilua, että tietty osa väestöstä pystyisi elämään helposti valtion rahoilla ja lopuille ei sitten jäisi mitään jos hankala paikka tulevaisuudessa yllättäisikin.

Mitä mediassa puhutaan

Koska työttömyysturvaa halutaan muuttaa niin, että jatkossa työttömäntyönhakijan pitää hakea 12 työpaikkaa kolmenkukauden aikana, on tämä kuohauttanut ihmisiä useammalla tavalla. Pääsääntöisesti muutos on otettu vastaan hyvin negatiivisella tavalla.

Mediassa on pohdittu sitä, kuinka tämä työnhakeminen vaikuttaa yrittäjiin, jotka alkavat saamaan huomattavasti enemmän hakemuksia. Tätä on pohdittu siltä kantilta, että hakemukset saattavat työllistää yrittäjiä liikaa. Toki onhan se niin, että hakemuksien läpi käyminen ottaa aikaa, mutta hyvänä puolena on se, että työnantaja voi löytää paremmin työyhteisöön sekä työhön sopivan henkilön.

Lisäksi kommenteissa on mainittu, kuinka korkeakoulutetut henkilöt pystyvät hakemaan oman alan hommia näin paljon, kun niitä ei ole edes niin paljoa tarjolla. Nyt korkeasti koulutettujen tulee hakea töitä, jotka eivät ole heidän osaamisalaa ja tämä kohauttaa heitä tässä muutoksessa.

Lisäksi kommenteissa on vedottu siihen, että miten näin monen työpaikanhakeminen on mahdollsita. Ja tämä muutos on pelkkää työttömien kyykyttämistä. Lisäksi kirjoituksissa on vedottu siihen, että tuleehan ne hakuehdot täytettyä sillä, että hakee vaikka pääministerin hommaa oli se avoinna tai ei.

Toivottavasti tykkäsitte postauksesta!