Vaihtoehtona yrittäjyys

Capture

Moni tuskailee työpaikan löytymisen kanssa tänä päivänä. Eräs hyvä vaihtoehto voikin olla yrittäjäksi ryhtyminen, jos henkilä ei pelkää laittaa itseään likoon ja taustalla on hyvä ja toimiva liikeidea. Joillekkin yrittäjäksi ryhtyminen on itsestäänselvyys, jota kohti kuljetaan ala asteelta alkaen. Toiset saattavat huomata olevansa yrittäjähenkisiä vasta siinä vaiheessa kun takana on jo jonkinmatkaa työelämää toisen palveluksessa. Jokatapauksessa jokaiselle yrittäjällä on oma ainutlaatuinen tarinansa taustallaan, sekä syyt jotka ovat johtaneet siihen että yritystoiminta on päätetty aloittaa.

Mitä sitten yrittäjäksi ryhtyvän kannattaa tiedostaa ja miettiä ennen kuin lähtee leikkiin mukaan?

Yrittäjällä on runsaasti vastuuta, työtunnit huomattavasti pdempiä kuin palkkatyössä olevalla henkilöllä ja lomien pitäminen ei välttämättä onnistu tuosta vain. Nämä kaikki ovat väitteitä joita kuulee kun puhutaan yrittäjyydestä. Kuitenkin asiat voi järjestää monella tapaa ja on myös olemassa vaihtoehtoisia tapoja hoitaa yritystoimintaa. Kukaan ei kuitenkaan kielä sitä eikö yrittäjyyteen liittyisi valtavat tuntimäärät ja työlle 100% omistautuminen. Tästä syystä olisikin hyvä jos yrittäjäksi haikaileva valitsisi alaksi sellaisen joka todella tuottaa hänelle mielihyvää ja palkitsee. Sanomattakin on selvää, että alan tulee myös olla sellainen jonka hän hallitsee suvereenisti. Käsitys siitä että yrittäjän tulee kuitenkin hallita kaikki on todella vanhentunut, sillä nykyään on olemassa lukuisa määrä palveluita joista tiettyihin asioihin voi saada avun suhteellisen helposti.

Kannattaako yrittäjäksi lähteä?

Yrittäjäksi kannattaa ehdottomasti lähteä jos haaveilee olevansa oman itsensä herra, mielessä on hyvin suunniteltu liikeidea ja energiaa riittää varsinkin alkuaikana hurjiinkin tuntimääriin. Yrittäjyyttä pelotellaan Suomessa aivan liikaa ja olisikin koko Suomen kansantaloudelle kuin myös yksilölle hyvä jos entistä useampi uskaltaisi lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä rohkeammin!